Ingredients
1) Pisang (1 sikat)
2) Daun pisang untuk membungkus lepat (secukupnya)
3) Tepung gandum (1 1/2 cawan)
4) Tepung beras (1/4 cawan)
5) Santan (1/2 cawan)
6) Gula (2 sudu besar)
7) Garam (secukup rasa)
1) Pisang (1 sikat)
2) Daun pisang untuk membungkus lepat (secukupnya)
3) Tepung gandum (1 1/2 cawan)
4) Tepung beras (1/4 cawan)
5) Santan (1/2 cawan)
6) Gula (2 sudu besar)
7) Garam (secukup rasa)
**note:gula blh ditukar kpd gula merah jika suka.bg SLC rs lepat bl guna gula merah lebih sedap.kalau nak letak kelapa ditengah2, gaul kelapa dengan air gula merah,1 helai daun pandan di ikat simpul & secubit garam.
Directions
Potong dadu pisang dan hancurkan.
Campurkan pisang dengan santan. Kacau sebati.
Capurkan dengan gula, garam, tepung beras dan tepung gandum. Gaul sebati.
Letakkan adunan di atas daun pisang dan bungkus kemas.
Kukus hingga masak kira-kira setengah jam
.
No comments:
Post a Comment