Bahan2 untuk cake:
1 1/2 cawan tepung gandum
1 cawan serbuk coklat
1 tsp soda bicarbonate
1 tsp vanilla essence
secubit garam
2 cawan gula
3 biji telur
1 1/4 cawan susu segar
1 1/2 cawan minyak jagung
1 1/4 cawan air panas
Bahan2 untuk TOPPING:
6 tablespoons cocoa powder
6 tablespoons sugar
3/4 cup fresh milk
1 teaspoon vanilla essence
2 teaspoons corn flour
1 1/2 cawan tepung gandum
1 cawan serbuk coklat
1 tsp soda bicarbonate
1 tsp vanilla essence
secubit garam
2 cawan gula
3 biji telur
1 1/4 cawan susu segar
1 1/2 cawan minyak jagung
1 1/4 cawan air panas
Bahan2 untuk TOPPING:
6 tablespoons cocoa powder
6 tablespoons sugar
3/4 cup fresh milk
1 teaspoon vanilla essence
2 teaspoons corn flour
Cara2 Membuatnya:
1. Ayak tepung, soda bicarbonat, serbuk koko, dan garam(1)
2. Pukul gula, telur,susu,minyak dan vanilla essence.(2)
3. Campur bahan (1) dan (2) dan kacau rata.
4. Akhir sekali tambah air panas sambil adunan di kacau.
5. Masuk dlm loyang.
6. Bakar dlm oven 180'C selama 45-50 minit.
Untuk Topping:
1. Campurkan semua bahan2 untuk topping dan panaskan di atas dapur.
2. Kacau sehingga pekat.
3. Sejukkan dahulu before sapu atas cake.
P/s: Kalau nak moist..better cake ni simpan semalaman.....
1. Ayak tepung, soda bicarbonat, serbuk koko, dan garam(1)
2. Pukul gula, telur,susu,minyak dan vanilla essence.(2)
3. Campur bahan (1) dan (2) dan kacau rata.
4. Akhir sekali tambah air panas sambil adunan di kacau.
5. Masuk dlm loyang.
6. Bakar dlm oven 180'C selama 45-50 minit.
Untuk Topping:
1. Campurkan semua bahan2 untuk topping dan panaskan di atas dapur.
2. Kacau sehingga pekat.
3. Sejukkan dahulu before sapu atas cake.
P/s: Kalau nak moist..better cake ni simpan semalaman.....
No comments:
Post a Comment