original recipe:
http://hazila.blogspot.comBahan Bahan
400 gm Biskut Ladyfingers (but i substitute with choc moist cake that i bake.hihi)
500 gm Keju Mascarpone
300 ml bancuhan kopi
120 gm gula
4 biji telur kuning & putih asingkan
Serbuk koko untuk hiasan
400 gm Biskut Ladyfingers (but i substitute with choc moist cake that i bake.hihi)
500 gm Keju Mascarpone
300 ml bancuhan kopi
120 gm gula
4 biji telur kuning & putih asingkan
Serbuk koko untuk hiasan
heavy whipping cream
Cara cara
1. Pukul kuning telur, gula di dalam bekas sehinggan gebu. Masukkan keju mascarpone dan kacau dengan lembut hingga sebati.
2. Pukul putih telur (boleh diganti dengan heavy whipping cream.)dengan secubit garam hingga soft peak, kemudian masukkan ke dalam campuran keju dan kuning telur tadi. Gaul sebati.
3. Celup biskut lady fingers ke dalam bancuhan kopi, susun dalam bekas yg sesuai.Susun biskut hingga membentuk satu lapisan.
4. Tuang campuran keju hingga menjadi satu lapisan. Ulang proses hingga selesai.
5. Sejukkan di dalam peti ais selama beberapa jam. Sebelum hidang, taburkan dengan serbuk koko
Cara cara
1. Pukul kuning telur, gula di dalam bekas sehinggan gebu. Masukkan keju mascarpone dan kacau dengan lembut hingga sebati.
2. Pukul putih telur (boleh diganti dengan heavy whipping cream.)dengan secubit garam hingga soft peak, kemudian masukkan ke dalam campuran keju dan kuning telur tadi. Gaul sebati.
3. Celup biskut lady fingers ke dalam bancuhan kopi, susun dalam bekas yg sesuai.Susun biskut hingga membentuk satu lapisan.
4. Tuang campuran keju hingga menjadi satu lapisan. Ulang proses hingga selesai.
5. Sejukkan di dalam peti ais selama beberapa jam. Sebelum hidang, taburkan dengan serbuk koko
No comments:
Post a Comment