credit to:
http://resepi-pilihan.blogspot.com- 100gm kue teow
- 50gm udang
- 50gm sotong
- 50gm isi ayam
- sedikit sayur sawi dan kobis
- 1 cawan stok daging
- 2 sudu besar kicap pekat
- 2 ulas bawang putih(tumbuk)
- 1 sudu besar tepung jagung dibancuh dengan air
- 1 biji telur
- minyak dan garam, sos tiram
- sedikit serbuk lada hitam
- 5biji cili padi,ditumbuk
cara-cara:
- panaskan minyak, goreng kue teow bersama kicap lebih kurang 2 minit, angkat dan ketepikan
- tumis bawang putih,cili padi, masukkan sos tiram, sawi, kobis, ayam, sotong, udang, garam dan stok daging
- masukkan bancuhan tepung jagung dan masak hingga mendidih
- setelah kuah tadi masak, angkat dan tuangkan ke atas kue teow tadi
No comments:
Post a Comment